4 böcker för att lära sig om aktier och ekonomi

Att investera i finansiella instrument innebär alltid en risk. Instrumenten kan såväl öka som minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Sidan innehåller annonslänkar till samarbetspartners.

Internet i all ära, men många gånger kan det vara skönt att läsa en komplett bok som förklarar lite mer utförligt och välskrivet än ett enkelt blogginlägg. På temat privatekonomi och aktier finns det mängder med bra böcker som passar såväl nybörjaren som den mer erfarna investeraren.

Eftersom det inte är en exakt vetenskap så är man aldrig fullärd och det finns alltid nya saker att lära sig. Här tar vi upp 4 riktigt bra böcker som passar olika personer.

Den enkla vägen att lyckas med aktier – Marcus Hernhag

Marcus Hernhag har skrivit flera böcker om aktier och investeringar, alla på ett lättförståligt sätt som passar alla som är nyfikna på hur man kommer igång och vill lära sig grunderna om aktier och fonder. ”Den enkla vägen att lyckas med aktier” är vår favorit som du kan börja med om du är ganska ny på aktier och investeringar.

Investeraren – Jonas Bernhardsson

Jonas Bernhardsson har i många år bloggat som investeraren (inte att förväxla med Nicklas Andersson som också kallar sig det) där han systematiskt byggt upp en fantastisk källa till kunskap där man kan läsa om allt från hur du analyserar bolag till börspsykologi. Nu finns det bästa samlat i en enkelt bok som täcker allt du egentligen behöver veta. Passar bäst för den som har lite koll och vill lära sig mer.

One Up On Wall Street – Peter Lynch

En av många klassiker från en av de mest framgångsrika investerarna på börsmarknaden med mer än en miljon sålda exemplar. Lynch tes är att vanliga småsparare har en fördel mot många av de större genom att kunna köpa mindre bolag i ett tidigt skede, vilket kan ge en extrem uppsida i avkastning. Här ger han sina bästa tips hur man lyckas på aktiemarknaden, vad man ska tänka på i olika situationer och hur man hittar kursvinnarna.

Fooled by Randomness – Nassim Taleb

Nassim Taleb är inte för alla, men det som gillar hans stil håller honom som en av de största tänkarna detta århundradet. Han är antagligen mest känd för att myntat och populariserat ”black swan” (En osannolik händelse), men Fooled by Randomness är mer av en ögonöppnare i hur stor del slumpen och tur har en inverkan på oss och aktiemarknaden. Boken är som sagt inte något för nybörjare utan kräver en hel del av sin läsare, men har också ett helt annat djup än många andra böcker på temat.

Lämna en kommentar